تری کلرواتیلن

تری کلرواتیلن

تری کلرواتیلن (به انگلیسی : Trichloroethylene) ، که با عنوان تری کلرواتن ، تری کلرو اتن و استیلن تری کلرید معروف و شناخته شده است. یک ترکیب شیمیایی هیدروکربن با ساختار ساده است ، که کاربرد زیادی در صنعت به عنوان چربی زدا دارد. از نظر متابولیک ، TCE در کبد به اسید تری کلرواستیک ، تری کلرو اتانول و تری کلرو اتانول گلوکورونیک تبدیل می شود. محصول تجزیه شده از طریق کلیه دفع می شود. با این وجود ، TCE بر سیستم عصبی مرکزی (CNS) تأثیر می گذارد. در ادامه به توضیح بیشتر این محصول ، کاربرد ، قیمت خرید ، فروش و خطرات آن می پردازیم.

اگر برای صنعت خود نیازمندتری کلرواتن هستید ، ما ، ایران کم اکس ، تری کلرواتیلن صنعتی | تری کلرواتیلن مرک (MERCK) را با بهترین کیفیت و قیمت را در اختیار شما قرار می دهیم. 

ایران کم اکس تولید کننده و وارد کننده تری کلرواتیلن مرک و صنعتی 

خرید مواد اولیه شیمیایی صنعتی خود را به مجموعه ایران کم اکس بسپارید. جهت اطلاع از قیمت ، خرید و فروش تری کلرواتیلن تماس حاصل بفرمایید. 

قیمت تری کلرواتیلن (Trichloroethylene)

قیمت : جهت اطلاع از قیمت تری کلرواتیلن (TCE) با شرکت ایران کم اکس در تماس باشید.

whatsapp-icon واتساپ :  ۰۹۱۹۸۰۲۴۴۳۲

telموبایل  :   ۰۹۹۱۲۳۱۷۶۶۹

tell شماره تماس دفتر : ۰۲۱۷۶۸۷۲۴۶۵

دانلود آنالیز

آنالیز TCE

pdf (1)

جدول زیر آنالیز ماده شیمیایی تری کلرواتیلن صنعتی را نشان می دهد.

Specification
free from suspended matter and sediment Appearance
10HAZEN Color
1466 (℃Specific Gravity (20
22PM Moisture
< 0.0001 % Acidity
0.0019 % (Alkalinity (AS NAOH
< 0.0001 % Non Volatile are serious
None Free Chlorine
******************************** Distillation Test
℃ 86.8 Initial boiling point
℃ 87.8 Dry point
0.001 % Accelerated oxidation
10 – 6 Test (Acidity AS HCL) PH

تری کلرواتیلن چیست ؟

تری کلرواتیلن که با عنوان TCE ، تری کلرید اتیلن، تری کلرواتن و تری کلر شناخته شده است. یک حلال پایه کلریدی با فرمول شیمیایی C2HCl3 و جرم مولی 131.4 گرم بر مول است. تری کلرواتن ، مایعی شفاف ، بی رنگ ، فرار و غیر قابل اشتعال است. که بوی آن تاحدودی شیرین و مشابه اتر است. این ترکیب به راحتی تبخیر و وارد هوا می شود.

 

تری کلرواتیلن

تری کلرواتیلن صنعتی

تری کلرواتیلن یک حلال صنعتی است که به طور گسترده در مصارف صنعتی به کار برده می شود. از این رو با عنوان تری کلرواتیلن صنعتی معروف و مشهور است.

تری کلرواتیلن مرک

این ترکیب شیمیایی مایع و محصول شرکت مرک آلمان است.

تاریخچه

TCE در سال 1864 سنتز ، و در سال 1906 ثبت اختراع شده است.  سپس ، در سال 1911 به عنوان یک ماده مخدر معرفی شد. و در نهایت ، به عنوان یک حلال ضروری چندمنظوره معرفی شده است.

تولید

اکثر تری کلرو اتیلن فعلی از اتیلن تولید می ­شود. در اولین گام ، اتیلن ، کلردار می­ شود تا 1،2 دی کلرو اتان به دست آید. محصول به دست آمده با کلر اضافی در دمای 400 درجه سانتیگراد ، به تری کلرواتیلن تبدیل می شود. تتراکلرواتیلن محصول فرعی این واکنش است. و بسته به میزان کلر تغذیه شده در برابر واکنش ، تتراکلرو اتیلن حتی می ­تواند محصول اصلی باشد. به طور معمول ، تری کلرو اتیلن و تترا کلرو اتیلن با هم تولید می شوند. که این محصولات تولید شده به وسیله تقطیر از یکدیگر جدا می شوند.

ویژگی و خواص

این مایع فرار و بی رنگ است و دارای بوی شیرین شبیه کلروفرم است. سایر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن شامل موارد زیر می باشد.

  • *عنوان انگلیسی : Trichloroethylene
  • *شکل ظاهری : مایعی بی رنگ
  • *حالت فیزیکی : مایع
  • *فرمول مولکولی : C2HCl3
  • *جرم مولکولی : 131.4 گرم بر مول
  • *نقطه جوش : 86.7 درجه سانتیگراد
  • *نقطه ذوب : 73- درجه سلسیوس
  • چگالی : 1.4 گرم در میلی لیتر در دمای 25 درجه سانتیگراد
  • *حلالیت در آب :  3400 میلی گرم در لیتر در دمای 20 درجه سانتیگراد
  • *فشار بخار : 77 میلی متر جیوه در 25 درجه سانتیگراد
  • *مقدار ثابت هنری : 0.83 kPa.m3 / mol در 20 درجه سانتیگراد
  • *انحلال پذیری : دی اتیل اتر ، اتانول و کلروفرم

تری کلرواتیلن

تری

تری کلرو

کاربرد

یکی از مهم ترین و اصلی ترین کاربردهای تری کلرواتیلن ، استفاده از آن به عنوان حلال صنعتی جهت زدودن گریس از سطح فلزات است. سایر کاربردهای TCE شامل استخراج کافئین از قهوه ، پاک کننده رنگ ، ضدعفونی کننده ، عامل بیهوشی ، به عنوان ضد درد ، بی حس کننده ، حلال خانگی ، حلال خشک شویی ، به عنوان یک ماده شیمیایی جهت ساخت سایر مواد شیمیایی ، به ویژه مبرد و HFC-134a  است.

تری کلرو اتن به عنوان یک حلال استخراج کننده برای روغن ، چربی و موم استفاده می شود.  و به طور ویژه در صنعت نساجی جهت شستن پنبه ، پشم و سایر پارچه ها به کار برده می شود.

استفاده از تری کلرواتیلن در صنایع غذایی و دارویی ممنوع شده است. علت این امر سمی بودن آن است.

کاربرد تری کلرواتیلن در صنعت رنگ

کاربرد تری کلرواتیلن در صنعت

موارد استفاده از تری کلرواتیلن در صنعت شامل موارد زیر است :

  • *در خشک شویی های صنعتی : برای از بین بردن لکه های موجود در دستکش کار ، لباس فرم ، لباس های مکانیکی ، رو تختی و پارچه های مغازه استفاده می شود.
  • *از این ماده ، در پنج صنعت مبلمان و وسایل ، محصولات فلزی ساخته شده ، تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی ، تجهیزات حمل و نقل و صنایع مختلف به عنوان چربی زدا استفاده می کنند.
  • *به عنوان پاک کننده (جهت زدودن گریس از سطح فلزات و پاک کننده رنگ)
  • *به عنوان حلال خانگی و خشک شویی
  • *صنعت مبلمان
  • *به عنوان حلال صنعتی
  • *به عنوان عامل بیهوشی
  • *به عنوان ضدعفونی کننده
  • *در صنعت رنگ (به عنوان چربی زدا ، قبل از رنگ آمیزی و آبکاری استفاده می شود)
  • *در سموم دفع آفات
  • *در مواد ساختمانی
  • *تجهیزات برقی و الکترونیکی
  • *در صنعت داروسازی و غذایی (اما این کاربرد از دهه 70 میلادی در بسیاری از کشورها ممنوع شده است. علت این امر سمی بودن TCI است)
  • *به عنوان عامل خشک کننده در لاک ناخن
  • *به عنوان ثابت کننده رنگ
  • *به عنوان ماده درزگیر در صنعت کشتی سازی

خطرات و عوارض تری کلرو اتیلن

قرار گیری در معرض تری کلرواتیلن عوارض زیر را در پی دارد.

  • *قرار گیری کوتاه مدت : موجب بروز عواملی همچون سردرد ، حالت تهوع و عدم هماهنگی می شود.
  • *قرار گیری بلند مدت : موجب بروز عواملی همچون افسردگی ، نارسانی کبدی و قلبی می شود.

H315 : موجب تحریک پوست می شود.

H319 : موجب سوزش چشم می شود.

H336 : ممکن است باعث خواب آلودگی یا سرگیجه شود. و در غلظت های بالاتر موجب بیهوشی می شود.

H341 : مشکوک به ایجاد نقایص ژنتیکی است.

H350 : ممکن است باعث سرطان شود [خطر سرطان زایی]

H412 : برای محیط زیست و زندگی آبزیان خطرناک است.

MSDS (ام اس دی اس)

در زیر برخی از اقدامات اولیه قرار گیری در معرض تری کلرواتیلن نوشته شده در برگه اطلاعات ایمنی آورده شده است. در صورت مواجهه با TCE ، سریعا اقدامات زیر را انجام دهید.

اطلاعات عمومی : برگه اطلاعات ایمنی را به پزشک حاضر نشان دهید.

تماس چشمی : حداقل به مدت 15 دقیقه چشم را با آب فراوان شست و شو دهید. همچنین زیر پلک ها را نیز بشویید. و به دنبال توصیه های پزشکی باشید.

تماس پوستی : به مدت 15 دقیقه پوست را با آب فراوان بشویید. و به پزشک مراجعه کنید.

در صورت استنشاق : در صورت استنشاق ، فرد را به هوای تازه منتقل کنید. به فرد چیزی ندهید. با پزشک در تماس باشید.

دانلود msds تری کلرو اتیلن

pdf (1)

شرایط ذخیره سازی و نگهداری ایمن

ماده تجاری تری کلرو اتیلن در ظروف در بسته و در مکانی خشک و خنک به دور از نور و رطوبت ذخیره می شود. مکان های نگهداری باید مجهز به دستگاه تهویه مناسب باشند.

پرسش و پاسخ های مهم و پرتکرار 

پاسخ سوالات تخصصی و علمی خود را از ما بخواهید. 

آیا تری کلرواتیلن خطرناک است ؟

تری کلرواتیلن ممکن است باعث تحریک چشم و پوست شود. قرار گرفتن در معرض غلظت های بالای آن می تواند باعث سرگیجه ، سردرد ، خواب آلودگی ، گیجی ، حالت تهوع ، بیهوشی ، آسیب کبدی و حتی مرگ شود. و به عنوان ماده سرطان زا شناخته شده است. کارگران ممکن است از قرار گرفتن در معرض تری کلرواتیلن آسیب ببینند.

تری کلرواتیلن کجا یافت می شود ؟

TCE ممکن است در هوا ، آب ، خاک و در مکانهایی که تولید یا استفاده می شود وجود داشته باشد. به آرامی خراب شده و برای مدت طولانی در محیط باقی می ماند. به راحتی از خاک عبور می کند و می تواند در آب های زیرزمینی جمع شود.

ورود TCE به آب های زیرزمینی

TCE در خاک آلوده یا به احتمال زیاد آب زیرزمینی آلوده می تواند بخار تشکیل دهد که از طریق خاک به داخل خانه مهاجرت می کند. این مسیر قرار گرفتن ، به عنوان نفوذ بخار شناخته می شود.

اثرات TCE بر سلامتی چیست ؟

استنشاق کوتاه مدت و طولانی مدت ، این ماده می تواند بر سیستم عصبی مرکزی انسان (CNS) تأثیر بگذارد ، و باعث بروز عوامی همچون سرگیجه ، سردرد ، گیجی ، سرخوشی ، بی حسی صورت و ضعف شود.

 

کدام پاک کننده های خانگی معمول شامل TCE هستند ؟

TCE ، یک ماده شیمیایی (حلال کلر دار) است که در تمیز کردن فلزات ، عملیات چربی زدایی بخار و تمیز کردن لکه ها در خشکشویی ها استفاده می شود. این ماده قبلاً در بیمارستانها و تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می گرفت. محصولات خانگی رایج مانند پاک کننده های پارچه ، چسب ، پاک کننده رنگ و پاک کننده اسلحه ممکن است حاوی TCE باشند.

تاثیر تری کلرواتیلن بر محیط

خطرات زیست محیطی

TCE هنگام انتشار در خاک نسبتاً سریع تبخیر می شود. علت این امر ، فشار بخار بالا و میزان جذب کم در خاک است. با این حال ، در صورت تداوم می تواند از طریق خاک شنی به سرعت تراوش کند و در نتیجه به آبهای زیرزمینی برسد.

سایر عناوین معروف و مشهور تری کلرو اتیلن را بنویسید ؟

نام IUPAC تری کلرواتن است. اختصارات صنعتی شامل TCE ، trichlor ، Trike ، Tricky و tri است. با نامهای تجاری مختلف به فروش رسیده است. تحت نام تجاری Trimar و Trilene ، تری کلرواتیلن به عنوان یک بیهوشی فرار و به عنوان یک مسکن زایمان استنشاقی در میلیون ها بیمار استفاده شده است.

علت ممنوعیت تری کلرواتیلن را بنویسید ؟

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA ، 1977) ، استفاده از تری کلرواتیلن را به دلیل سمی بودن آن ممنوع کرد. استفاده از آن در محصولات آرایشی و دارویی نیز متوقف شده است (مرتنز ، 1993).

تری کلرواتیلن در کجا یافت می شود ؟

TCE ممکن است در هوا ، آب و خاک در مکانهایی که تولید یا مورد استفاده قرار می گیرند، یافت شود. به آرامی جذب و برای مدت طولانی در محیط باقی می ماند. به راحتی از خاک عبور می کند و می تواند در آبهای زیرزمینی جمع شود.

TCE ، سرطان زا است ؟

آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده تعیین کرده است که TCE می تواند باعث ایجاد سرطان کلیه و کبد در انسان شود.

آیا تری کلرواتیلن در خشک شویی ها استفاده می شود ؟

بله ، TCE ، یک حلال است که در صنایع خشک شویی و تولید لاستیک استفاده می شود.

تری کلرو اتیلن در خشک شویی

TCE در چه صنایعی استفاده می شود ؟

TCE ، از لحاظ تاریخی در بسیاری از صنایع دیگر ، مانند خشک شویی ، نساجی ، لوازم الکترونیکی ، چرم و لاستیک کاربردهای زیادی داشته است. همچنین ، بسیاری از محصولات مانند چسب ، دارو ، رنگ ، جوهر و محصولات صنعتی مختلف دارای TCE هستند.

تری کلرواتیلن چگونه وارد آب می شود ؟

این ماده تجاری ، می تواند از طریق نشت ، تبخیر و نشت از مخازن ذخیره سازی صنعتی وارد آب آشامیدنی شود.

پاک کننده های معمولی خانگی حاوی TCE را بنویسید ؟

TCE ، یک ماده شیمیایی (حلال کلر دار) است که در تمیز کردن فلزات و عملیات چربی زدایی بخار استفاده می شود. قبلا در بیمارستان ها و در تولید مواد غذایی استفاده می شد. محصولات رایج خانگی مانند پاک کننده پارچه ، چسب و پاک کننده های رنگ حاوی آن هستند.

نام دیگر تری کلرو اتن

تری کلرو اتیلن ، نام دیگر تری کلرو اتن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *