گلیسیرین

گلیسرین

گلیسیرین (Glycerin)، یک الکل سه عاملی قهوه ای رنگ ، بدون بو و با فرمول شیمیایی C۳H۸O است ، که به علت وجود پیوند هیدروژنی، با هر نسبتی در آب و اتانول حل می شود. این ماده، از آن دسته موادی است که جهت شادابی پوست، مو و ناخن هاتون استفاده می شود. برای آشنایی بیشتر با این محصول، خواص فیزیکی و شیمیایی، کاربرد و موارد استفاده، خطرات و عوارض، قیمت خرید و فروش و سایر سوالات خود، تا انتهای این مطلب با ایران کم اکس همراه بمانید.

گلیسیرین چیست ؟

گلیسیرین ، یک الکل قندی با جرم مولکولی 92.09 گرم بر مول است که ساختارش مشابه ساختار ایزوپروپیل الکل است. این ماده ، یک مایع سمی بی رنگ با طعم شیرین است. ( فروش ایزوپروپیل الکل در ایرن کم اکس)

انواع گلیسرول برحسب منبع تولیدی آن به سه دسته گیاهی، حیوانی و سنتزی تقسیم می شود.

موارد استفاده گلیسرین

*نوع خالص این ماده در داروسازی ها استفاده می شود.

*این ماده به علت نگهداری رطوبت موجود در پوست، در تهیه لوسیون های پوست استفاده می شود.

*در تهیه لوازم آرایشی استفاده می شود. زیرا باعث جذب رطوبت و نرمی سطح پوست می شود.

*در صنعت صابون سازی

*این ترکیب، جهت پیشگیری از رطوبت استفاده می شود.

*در صنایع غذایی به ویژه آبنبات سازی استفاده می شود.

*در تهیه مواد منفجره

*در روغن کاری تاسیسات فلزی و ابزارآلات

*صنعت داروسازی

*گلیسیرین به صورت شیاف به عنوان ملین هیپراسموتیک و نرم کننده برای پیش گیری از یبوست به کار برده می شود.

*در درمان مشکلات پوستی استفاده می شود. (افزودن آن به لوسیون و کرم موجب نرمی پوست می شود. و در درمان مشکلات پوستی مثل پسوریازیس و اگزما مفید است.)

*به عنوان واسطه شیمیایی

*در صنعت فیلم

*صنعت ضد یخ

*در عصاره گیاهی

*در پزشکی

مکانیسم اثر آن

ماده شیمیایی گلیسرین، قدرت بالایی در جذب رطوبت هوا دارد. {صابون گلیسرینه پوست دست ما را نرم می شود.}

خواص و ویژگی

ترکیب شیمیایی گیلیسرین، یک الکل سه عاملی با فرمول C۳H۸O۳ و جرم مولکولی 92.09 گرم بر مول است. این ماده شیمیایی به صورت مایعی بی رنگ ، زلال ، شفاف و بدون بو در محیط ظاهر می شود. رطوبت هوا را جذب و با هر نسبتی در آب و اتانول حل می شود. ( برای خرید اتانول کلیک کنید.)اما قابلیت حل شدن در حلال های آلی مانند اتر، بنزن و کلروفرم را ندارد. سایر خواص آن عبارتند از :

*نام انگلیسی ماده : Glycerin

*نام آیوپاک ماده : propane-123-triol

*فرمول شیمیایی ماده : C3H8O3

*جرم مولکولی : 920.09 گرم بر مول

*سایر اسامی : glycerin ، glycerine ،گلیسرول ، 1و2و3 پروپان تری ال

*شکل ظاهری : به صورت مایعی بی رنگ در محیط ظاهر می شود.

*بو  : بدون بو است.

*چگالی : 1.260 گرم بر سانتی متر مکعب

*دما ذوب : 64 درجه فارنهایت

*دما جوش : 554 درجه فارنهایت

خواص گلیسیرین در پوست

*پیشگیری از چین و چروک پوست (دو خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی آن مانع پیری و چین و چروک پوست می شود.) مخلوط گلیسرین و ویتامین E خیلی برای پوست مناسب و عالی است.

*حفظ طراوت پوست با گلیسیرین (موجب حفظ  pH پوست و حذف لک های پوستی می شود)

*گلیسرین در حفظ رطوبت پوست موثر است. (گلیسیرین موجب درخشندگی و مرطوب شدن پوست می شود.)

*زبری پوست را از بین می برد. (مخلوط آن با عسل و آب لیمو موجب کاهش زبری پوست می شود)

*دارای خواص ضدعفونی کننده پوست است.

*جهت روشن کردن پوست آرنج استفاده می شود.

*در درمان جوش های صورت موثر است.

خواص گلیسیرین در مو

*در درمان شوره مو موثر است.

*از نازک شدن مو جلوگیری می کند.

*جهت جلوگیری از شکنندگی مو استفاده می شود.

*در رشد مو موثر است.

*جهت جلوگیری از خشکی و وزی مو استفاده می شود.

عوارض گلیسرین

با توجه به فواید و ویژگی گفته شده در بالا ، مصرف بیش از اندازه گلیسرین می تواند باعث خشکی، بی آبی، ایجاد لکه و آکنه در پوست شود.

ممکن است برخی افراد به آن آلرژی داشته باشند. در این صورت موجب قرمزی ، خارش و کهیر پوست می شود.

اشتعال : گلیسرول قابل اشتعال نیست.

سمیت : گلیسرول ماده ای غیر سمی و ایمن است. فقط در صورت آلرژی از قرار گیری در معرض آن اجتناب کنید.

بخارات حاصل از آن تحریک کننده است.

ذخیره سازی

ماده تجاری گلیسرول ، را در ظروف پلیمری یا فلزی نگهداری کنید.

glycerine ، را در مکان های خنک و خشک نگهداری و ذخیره کنید.

خلوص

گرید صنعتی (رنگ قهوه ای) : محتوای گرید صنعتی آن با درصد خلوص 95 درصد حاوی آب زیاد و MNGO است. این گرید به طور گسترده در دامداری ها استفاده می شود.

گرید USP / PhEur (بی رنگ) : محتوای این گرید با درصد خلوص 99 % حاوی مقداری آب است. که به طور گسترده در لوازم آرایشی و دارویی به کار برده می شود.

گرید E422 : این گرید در افزودنی های خوراکی کاربرد دارد.

گلیسیرین خام (قهوه ای رنگ) : محتوی این گرید حاوی بیش از 80 درصد گلیسرول ، مقدار زیادی آب و MNGO است. که معمولا در دامداری ها استفاده می شود.

سوالات متداول 

سوالات خود را از من بپرسید 

مشاوره رایگان 

مشتاقانه آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستیم. پاسخ سوالات خود را از ما بخواهید. در کمترین زمان ممکن پاسخگو خواهم بود.

آن را از کجا تهیه کنیم ؟

گلیسرین اصل ، باکیفیت و مرغوب را از ما ایران کم اکس بخواهید.

اگر مایل به اطلاعات بیشتر در مورد این روغن هستید یا می خواهید در مورد نیازهای خود با تیم ما صحبت کنید، لطفاً با دفتر ما در تهران به شماره ۰۲۱۷۶۸۷۲۴۶۵ تماس بگیرید یا از صفحه تماس با ما ، با من در ارتباط باشید.

قیمت گلیسرین چقدر است ؟

قیمت آن را از شماره ۰۲۱۷۶۸۷۲۴۶۵ بپرسید.

موارد مصرف گلیسرین چیست ؟

این دارو به عنوان یک مرطوب کننده برای درمان یا پیشگیری از خشکی ، زبری ، پوسته پوسته شدن ، خارش پوست و تحریکات جزئی پوست (مانند بثورات پوشک، سوختگی پوست در اثر پرتودرمانی)به کار برده می شود. نرم کننده ها موادی هستند که پوست را نرم و مرطوب کرده و خارش و پوسته پوسته شدن پوست را کاهش می دهند.

علت مضر بودن گلسرین را بیان کنید ؟

مصرف این ماده موجب بروز عوارض زیر می شود.

  • سردرد
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • تشنگی

از آنجایی که گلیسیرین شکلی از الکل قند است، که بدن قادر به جذب کامل آن نیست. بدین جهت مصرف بیش از حد آن – چه به تنهایی یا از طریق غذا – ممکن است منجر به اسهال شود.

 

 

امتیاز دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.